У Києві знову зростають ціни на проїзд у маршрутках

14 Жовтня 2014 11:10

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

У Києві знову дорожчає проїзд у маршрутках. Ціна на проїзд в автобусі №192 (ст. М “Петрівка” – вул. Милославська) зросла з 3,5 грн до 4 грн. Подорожчання проїзду готується ще на чотирьох маршрутах.
Про це повідомляє “Сегодня”.
“Їхав у 192-й маршрутці минулої п’ятниці, заплатив 3,5 грн. При мені водій клеїв оголошення в салоні, що проїзд буде вже 4 грн. Знайомий їхав того самого дня, годині о сьомій вечора, розповів, що вже проїзд подорожчав на 50 копійок”, – розповів киянин Юрій.

На його думку, таке підвищення проїзду необгрунтоване, адже сам маршрут короткий – 11 км. “Ціни підвищуються, а комфорт у маршрутках – ні”, – скаржиться Юрій.
За словами експертів, перевізнику довелося підняти ціни на 192-му маршруті через маленький пасажиропотік. “Маршрутки їздять напівпорожні, і якби перевізник не підняв ціну на проїзд, то сам маршрут довелося б закрити. Адже дизпаливо і бензин дорожчають з кожним днем”, – пояснив власник одного з маршруточних автопарків Микола Бацан.
Крім того, ще чотири перевізники подали документи в департамент транспорту КМДА з проханням підвищити вартість проїзду до 4 грн. “Те, що маршрутники самовільно піднімають тарифи – незаконно. Дозвіл вони зобов’язані отримати в департаменті транспорту, а по 192-му маршруту такого рішення не було. Наскільки я знаю, ще на чотирьох столичних маршрутах хотіли підняти тарифи до 4 грн, але дозволу так і не отримали”, – розповів начальник служби комунальних перевезень КМДА Сергій Савтирь.
Він також пообіцяв, що його підлеглі перевірять інформацію про законність підвищення вартості проїзду в маршрутках і якщо виявлять порушення, на власників маршруток буде складено припис. “При проведенні конкурсу на сто столичних маршрутів, який стартує цього місяця, це буде враховуватися”, – говорить Савтирь.

Джерело: Мій Київ