У Києві з’явиться сквер імені Стуса

3 Жовтня 2014 13:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Громада самостійно визначить і погодить проект майбутнього скверу
У Святошинському районі столиці облаштують сквер імені Василя Стуса. Про це повідомив голова Святошинської РДА Ілля Сагайдак.
Сквер пам’яті видатного українського поета з’явиться на перетині проспектів Палладіна і Перемоги. Його створення ініціює громада району – робота навколо цього проекту ведеться вже 8 років.
Під час громадських слухань активісти вимагали поставити крапку в питанні узаконення скверу: виконати організаційно-правові заходи, визначені у рішенні Київської міської ради з 2010 року про присвоєння статусу скверу імені Василя Стуса зеленій зоні на перетині проспектів Палладіна і Перемоги, забезпечити виконання рішення Святошинського районного суду про заборону будь-яких будівельних робіт у даному сквері, мораторію на знесення зелених насаджень і захистити сквер від рейдерських захоплень.
Було прийнято рішення, що громада самостійно визначить і погодить проект майбутнього скверу, а перший заступник голови Святошинської райадміністрації Володимир Морозов запропонував вже в найближчу суботу почати благоустрій та озеленення скверу.

Джерело: Сегодня.ua