У нових платіжках киянам на рахували по 22 куби води на одну людину

28 Жовтня 2014 09:05
mydim.ua

mydim.ua

У вересневих платіжках на компослуги киянам нарахували по 3-22 кубічні метри холодної води на кожну зареєстровану у квартирі особу.

Про це повідомляє сайт “Київводоканалу”, до якого стали масово звертатися споживачі.

“Деякі мешканці, в квартирах яких відсутні лічильники води, отримали квитанції з розрахунку від 3 м3 до 22 м³ на одну зареєстровану у квартирі особу”, – йдеться в повідомленні.

У водоканалі додали, що зазначені показники були розраховані у КП “ГІОЦ” на підставі показників будинкових лічильників, наданих “Київводоканалом”, та даних ЖЕКів щодо зареєстрованих у квартирах мешканцях.

“Усі будинки, в яких виявлені випадки нарахування від 11 м3 і більше на одну зареєстровану особу, “Київводоканал” візьме під особистий контроль та ініціюватиме комплексну перевірку квартирних лічильників: правильність показів, своєчасність повірки, а також факти несанкціонованого відбору води власниками нежитлових приміщень”, – йдеться в повідомленні.

У водоканалі також наголосили, що киянам, які мають зауваження до нарахувань по холодній воді, варто написати заяву за зразком, додати копію отриманої квитанції зі спірними нарахованими показниками та відправити на адресу Розрахункового департаменту “Київводоканалу” (вул. Електротехнічна, буд. 16, м. Київ, 02660); КП “ГІОЦ” (вул. Космічна, 12а) або залишити у своєму ЖЕКові.

Також ці документи можна надіслати на адресу електронної пошти press@vodokanal.kiev.ua

“Для уникнення подібних випадків у майбутньому, радимо мешканцям встановлювати лічильники води у квартирах та вчасно (кожні 3-4 роки) здійснювати їх повірку”, – наголосили у водоканалі.