У столиці планують створити кілька туристичних зон

8 Жовтня 2014 15:00

i.obozrevatel.ua

i.obozrevatel.ua

У столиці необхідно створити кілька туристичних зон і для кожної з них розробити власну концепцію розвитку. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час першого засідання міжвідомчої міської ради з питань туризму та екскурсій, коментуючи перші практичні кроки влади щодо підвищення якості сервісу столичного туризму.
«Кількості та якості туристичних об’єктів у столиці достатньо для залучення великої кількості туристів. Однак місту не вистачає інфраструктури та навігації, яка допомогла б туристу зорієнтуватися у програмі свого візиту і вибрати найбільш цікаві маршрути. У всьому світі розвиненою практикою, що вирішує подібні завдання, є зонування міста за основними туристичними маршрутами», – пояснила вона.
За словами Ганни Старостенко, такі маршрути мають бути оснащені необхідною навігацією українською та англійською мовами.
«На маршрутах варто розмістити туристично привабливі елементи, а також відповідні вказівники, довідкові туристичні служби та необхідні елементи інфраструктури. Крім того, варто організувати правильні туристичні офіси: в кожній із зон, а також в аеропортах і на центральних вокзалах якісно реорганізувати роботу існуючих інформаційних центрів зі значним розширенням сервісу, орієнтованого на клієнта», – зазначила Ганна Старостенко.
Заступник голови КМДА з гуманітарних питань також вважає за необхідне впорядкувати офіційні веб-сайти Києва, зокрема, виділити один багатофункціональний туристичний сайт міста з перехресним посиланням на сайт КМДА.