У столиці створять 4 лікарні швидкої допомоги

5 Жовтня 2014 19:00
business-tv.com.ua

business-tv.com.ua

КМДА має намір перепрофілювати 4 лікарні в лікарні швидкої допомоги (ЛШД). Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров`я КМДА Олександр Курмишов, передає «ForUm».
«На все місто Київ, в якому мешкає близько 3 млн. осіб, а перебуває близько 5 млн., усього одна лікарня швидкої медичної допомоги, і вона знаходиться на лівому березі, де всього 740 ліжок. Це дуже мало», – зазначив він.
Він наголосив, що Києву необхідно близько 4,5 тис. ліжок.
За підрахунками Курмишова, для цього необхідно створити ще 4 лікарні, які могли б працювати в режимі швидкої медичної допомоги.
«І нам необхідно у Києві додатково до цих 5 дорослих лікарень ще 2 лікарні, які б надавали допомогу дітям», – додав він.
Планується, що на правому березі три ЛШД будуть знаходитися у Печерському, Оболонському та Солом`янському районах, а на лівому – в Дарницькому районі.
«Ми будемо їх перепрофілювати, ті медичні установи, які є. Це буде 1-ша лікарня – Червоний Хутір, 12-та лікарня на Печерську, обласна лікарня на Оболоні і 6-та лікарня – Медмістечко, а також 1-ша і 2-га дитячі лікарні», – заявив заступник директора департаменту охорони здоров`я.