У Святошинському районі відкрився Чемпіонат України з акватлону

18 Жовтня 2014 11:23

i1.poltava.pl.ua

i1.poltava.pl.ua

17 жовтня 2014 року на базі ДЮСШ № 25 Святошинського району відкрився чемпіонат України з акватлону та змагання з плавання, повідомили в Святошинській РДА.

На урочистому відкритті чемпіонату були присутні почесні гості – голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак, заступник голови Ірина Жидченко, працівник навчально-спортивного відділу у вищих навчальних закладах комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Іван Захарчук, заслужений тренер України, президент Всеукраїнської федерації морських багатоборств та акватлону України, директор ДЮК « Бригантина» Станіслав Загорія.

Святошинський район можна назвати одним з найспортивніших у місті. На території району діє більш як 400 спортивних об’єктів, де тренуються дорослі та діти, професійні спортсмени та аматори.

Вже чотири роки поспіль, напередодні осінніх канікул, в Святошинському районі столиці проводяться змагання з морських багатоборств. Сьогодні у Святошині змагалися спортсмени з усіх куточків України – Черкаської, Львівської, Івано-Франківської, Харківської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської областей, київських юнацько-спортивних шкіл № 1 і № 25 та дитячо-юнацького комплексу «Бригантина». Більш 400 дівчаток та хлопців віком 10-12 років змагалися за перемогу. Підтримати їх приїхали батьки.

Голова Святошинської адміністрації Ілля Сагайдак привітав спортсменів із відкриттям Чемпіонату.

«Я вітаю юних акватлоністів, яким випала честь боротися за перемогу на змаганнях. Сьогодні дехто з вас вперше стане чемпіоном і відчує неповторний смак перемоги. Впевнений, ви подякуєте за це своїм тренерам, батькам, вчителям та усім тим, хто разом з вами докладав зусиль і вів вас до чемпіонства. Отримуючи перемогу, ви прославляєте свою країну, рідне місто, район та школу, у якій навчаєтесь, тим самим ви проявляєте свій патріотизм. Тим, хто сьогодні не переможе, це означатиме, що їм ще є куди рости», – звернувся до учасників змагань районний очільник.

Ілля Сагайдак сказав, що обравши спорт, вчинили правильно.

«Спорт має чудові властивості об’єднувати людей, знайомити між собою, зміцнювати здоров’я, характер і навіть розумові здібності. Люди, які займаються спортом, мають швидку реакцію, хорошу координацію, вони спритні і витривалі. Цілком очевидно, що ви володієте всіма цими якостями. Тож, бажаю усім цікавих змагань, хороших результатів», – побажав голова району.

Ілля Сагайдак вручив спортсменам посвідчення «Майстер Спорту України».

Подарункові сертифікати юні Майстри спорту отримали від голови батьківського комітету ДЮСШ № 25 Лариси Махлай.

Програма Чемпіонату включає в себе змагання з двох видів спорту: у день відкриття юні спортсмени позмагалися у 100-ментровому запливі вільним стилем, а на наступний день – заплановані змагання з бігу на 400 метрів.

Переможці визначатимуться за підсумком результатів з обох видів спорту.