В Музеї історії міста експонують порцелянові вироби

9 Жовтня 2014 10:25

vuam.org.ua

vuam.org.ua

В Музеї історії міста Києва відкрилась виставка, присвячена 90-річчю одного з найвідоміших порцелянових заводів України і СРСР – Київського фарфорового заводу, повідомляє ТонеТО
Організатором виставки виступив Олександр Цапенко – один з колишніх акціонерів підприємства, а сама виставка триватиме до 27 жовтня. В експозицію увійшли класичні та новітні скульптурні роботи легендарного головного художника заводу Владислава Щербини.
За словами фахівців музею, Київський фарфоровий завод у свій час мав у своїй назві слово “експериментальний”, яке відображало творчу складову його діяльності. У стінах підприємства працювали найкращі українські художники і скульптори, завод був творчою лабораторією для всієї фарфоро-фаянсової промисловості України. Ексклюзивні твори виробництва підприємства прикрашають експозиції провідних музейних закладів Європи, Азії і Африки.
Особливістю виставки стало те, що на ній вперше представлені предмети з приватних колекцій, які ніколи раніше не експонувалися.
Крім того, відвідувачі побачать архівні документи і відеоматеріали, які розповідають про етапи творчого шляху колективу заводу, фотографії про історію підприємства, збережені колишніми працівниками заводу.