Влада розповіла, як в Києві працюватиме міська медична страховка

18 Жовтня 2014 11:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У місті будуть страхувати пенсіонерів та вагітних жінок
Введення муніципальної програми медичного страхування в Києві може стане поштовхом до перебудови всієї системи столичної охорони здоров’я. За попередніми підрахунками, страхування лише 50 тисяч киян дозволить залучити понад 2 млн. грн. додаткових коштів, які підуть на розвиток галузі, придбання медичного обладнання та облаштування медичних закладів міста.
“Введення добровільної програми медичного страхування в столиці дозволить задовольнити потреби населення в отриманні доступної та якісної медичної допомоги та знизити рівень неформальних оплат за медичну допомогу. Крім того, застрахована особа буде забезпечено всіма необхідними ліками та витратними матеріалами”, – заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.
Ще одна з переваг муніципального страхування, за словами Михайла Радуцького, полягає у страхуванні людей, яким зазвичай відмовляють приватні страхові компанії. “На відміну від приватних страхових, муніципальна компанія страхуватиме всіх без винятку людей похилого віку, тяжкохворих та вагітних жінок”, – зазначив чиновник.
Крім того, столична страхова компанія захищатиме права не тільки пацієнтів, а й лікарів і всіх медичних працівників.
“Вони будуть отримувати заробітну плату відповідно до обсягу та якості виконаних послуг. Планується також запровадити страхування медичних працівників від лікарської помилки”, – повідомив Радуцький.
При цьому чиновник зазначив, що певні принципи не є остаточними і закликав громадськість та медична спільнота брати участь в їх розробці. “Створено робочу групу, яка має розробити фінальну концепцію діяльності, яку ми представимо на прийняття Київради. Закликаю всіх небайдужих приєднатися до обговорення та розробки цього важливого інструменту реформування столичної медичної галузі”, – повідомив він.