Визначено 368 автошляхів міста, які першочергово прибиратимуть під час снігопадів

10 Жовтня 2014 09:36

zt.ukravtodor.gov.ua

zt.ukravtodor.gov.ua

У столиці затверджено перелік проїжджих частин зі складними умовами руху, головних магістральних вулиць, вулиць центральної частини міста та тих, якими проходять маршрути громадського транспорту загального користування, на яких першочергово у період снігопадів, ожеледиці, інших складних погодних умов виконуватиметься обробка технологічними матеріалами.
До переліку увійшло 368 об’єктів вулично-шляхової мережі. Підписано відповідне розпорядження КМДА про утримання автомобільних доріг і тротуарів у м. Києві в зимовий період 2014-2015 років.

Також зазначеним розпорядженням визначено місця складування технологічних матеріалів шляхово-експлуатаційних управлінь, ШЕУ «Магістраль» та КП «Київавтошляхміст».

Тимчасове накопичення снігу в зарезервованих зонах відбуватиметься на Дніпровській набережній, Набережному шосе, вул. Саперно-Слобідській та в Протасовому Яру.

Крім того, відповідним розпорядженням затверджено перелік місць для тимчасового накопичення снігу у зимовий період за 36-ти адресами в усіх 10-ти районах міста.

Відповідно до плану заготівлі технологічних матеріалів для обробки дорожнього покриття передбачено забезпечити 51,5 тисячі тонн солі, 3,06 тисячі тонн дрібного щебеню та 91,1 тисячі тонн піску.

Серед іншого, розпорядженням передбачено першочергове прибирання корпорацією «Київавтодор» балансових територій, на яких розміщені майданчики відстою та розворотні кільця тролейбусів на кінцевих зупинках та кінцеві зупинки автобусних маршрутів.

Нагадаємо, що цього року до роботи у зимовий період підготовлено 277 одиниць снігоприбиральної техніки: 98 солерозкидувачів, 90 снігоочищувачів, 52 трактори із снігоочисним обладнанням, 31 навантажувач посипальних матеріалів та 6 снігонавантажувачів.

Джерело: Хрещатик