Як не захворіти восени: 7 простих порад

20 Жовтня 2014 09:57

ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Медики рекомендують більше спати і не сидіти вдома
Восени люди особливо схильні до хвороб, уникнути яких можна дотримуючись елементарних порад.
1. Постарайтеся менше курити, а краще зовсім кинути! Обмежити алкоголь, і, головне, рухатися! Нам потрібні сильні м’язи, серце і судини. Качаємо прес, зміцнюємо плечовий пояс. Дітям потрібне фізичне навантаження не менше 3 разів на тиждень, а дорослим добре б робити вправи як мінімум по 5-10 хвилин два рази на день. А ще потрібно ходити пішки – 5-7 тисяч кроків (3-5 км) за день.
2. Гуляти. Особливо на сонці. Воно – наш найважливіший вітамін, а свіже повітря допомагає мозку “надихатися” киснем.
3. Спати не менше 7-8 годин на день.
4. Правильно харчуватися. 3 рази на день, два з яких будуть з гарячими стравами. Трохи менше вуглеводів, побільше клітковини – овочів і фруктів.
5. Уникати перевантажень і стресів. Пишіть план на день і не залишайте гори роботи на вечір, постарайтеся вирішувати питання без конфліктів, виходите з дому заздалегідь, щоб не поспішати, дихайте глибше!
6. Загартовуватись. Починати можна в будь-якому віці. Головне – без фанатизму. Не відразу виливати на себе відро крижаної води, а поступово звикати – спочатку обливатися після миття водою трохи прохолодніше звичного душа, і так поступово знижувати градус. Можна почати з обливання ніг і рук.
7. Не кутатися. Одягайтеся по погоді і вибирайте одяг з натуральних тканин. Модні поліестери і акріли не дають шкірі дихати. А шерсть і бавовна все одно зігріють краще.

Джерело: Сегодня.ua