З 20 жовтня жителі Автозаводської зможуть швидко дістатися до станції метро “Оболонь”

18 Жовтня 2014 11:30

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

На маршруті заплановано роботу 5 трамваїв
З 20 жовтня в столиці з’явиться новий трамвайний маршрут №17, який забезпечить сполучення площі Тараса Шевченка і вул. Автозаводської зі станцією метрополітену “Оболонь”. Про це повідомив радник голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту Олександр Кава.

Кава пояснив необхідність введення нового маршруту тим, що в останні роки питання зручної транспортної розв’язки на Автозаводській не піднімалося, незважаючи на активну забудову цього мікрорайону. Новий трамвайний маршрут забезпечить підвезення мешканців цього району до найближчої станції метро, а також до станції міської електрички “Вишгородська”.

“Переконаний, що сполучення на цьому маршруті буде зручним для пасажирів, оскільки переважна більшість трамвайних колій на цій ділянці прокладені окремими смугами, які відділені від загального потоку автомобілів”, – додав він.

Рух трамваїв маршруту №17 буде організовано по трасі: Площа Тараса Шевченка – вул. Полярна – вул. Автозаводська – вул. Скляренко (розворотне кільце) – вул. Добрининська – вул. Малиновського – станція метро “Оболонь” – вул. Лайоша Гавро”.

На маршруті заплановано роботу 5 трамваїв з інтервалом руху 10-12 хв.
Час проїзду між кінцевими пунктами – 25-27 хв.

Вартість разової поїздки в трамваях маршруту №17 складе 1,50 грн.