Зі скаргами до прокуратури Києва звернулися 39 тисяч громадян

29 Жовтня 2014 14:46
elise.com.ua

elise.com.ua

В прокуратурі столиці відбулося розширене засідання колегії про стан розгляду і вирішення звернень та особистого прийому громадян, повідомили “Хрещатику” в прес-службі прокуратури Києва.

Так, до органів прокуратури міста поточного року звернулося із заявами та скаргами майже 39 тисяч громадян. З них, понад 22 тисячі звернень, або 57% вирішено по суті. За результатами розгляду звернень розпочато 13 кримінальних проваджень, з яких 6 направлено до суду. До відповідальності притягнуто 58 посадових осіб, у тому числі з 33 органів державного контролю. Киянам відшкодовано 1 млн 394 тисячі гривень.

Реагуючи на порушення Закону України «Про звернення громадян» столична прокуратура внесла 61 подання, до відповідальності притягнуто 59 посадових осіб, у тому числі 24 з органів державного контролю.

Особливу увагу органи прокуратури приділяють прийому громадян. За поточний період до прокурорів звернулося більше 13 тисяч киян. Одними із найболючіших питань з якими зверталися громадяни були питання досудового розслідування органами внутрішніх справ, невиплата заробітної плати тощо.

В свою чергу у прокуратурі наголосили на необхідності вжиття невідкладних дієвих заходів щодо підвищення якості розгляду і вирішення звернень, виключення тривалого неприйняття обґрунтованих рішень та реального поновлення прав та інтересів громадян.

Джерело: Хрещатик