Аеропорт «Бориспіль» скоротив пасажиропотік

22 листопадаа 2014 14:47
cheap-trip.eu

cheap-trip.eu

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» скоротив пасажиропотік на 12% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до 5,894 млн. осіб у зв`язку з падінням ринку авіаперевезень країни в цілому, передає «Економічна правда».

За звітний період кількість рейсів, здійснених через нього скоротилося на 8,7% – до 61,638 тис.

В жовтні 2014 року пасажиропотік становив 572 тис. осіб (-19,5%), а кількість вильотів літаків становило 5,76 тис. (-20,6%).

«Ринок авіаційних перевезень в Україні продовжує демонструвати скорочення обсягів, що є результатом політичної та економічної ситуації в країні. За оцінкою Державної авіаційної служби України, за результатами 2014 прогнозуються зниження пасажиропотоку на рівні 30-35%», – відзначили в «Борисполі».

Враховуючи ситуацію в країні, а також у зв`язку з зупинкою авіасполучення з Кримом, Донецькій і Луганській областями, зменшенням купівельної спроможності населення, зниженням рівня ділової та туристичної активності, кількість обслужених рейсів і пасажирів в аеропортах країни і, зокрема, в аеропорту «Бориспіль», продовжує скорочуватися.

«Зараз в «Борисполі» завершується облаштування зони обслуговування внутрішніх рейсів в термінальному комплексі «D», що в підсумку збільшить його пропускну спроможність та суттєво спростить логістичні процеси для авіакомпаній і пасажирів. Об`єднання в одному терміналі технологічних процесів обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів покладе основу реалізації концепції створення хабів моделі розвитку аеропорту», – сказали в «Борисполі».