Через тістечка може погіршуватися пам’ять

20 листопадаа 2014 10:39

kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

Дослідники з’ясували: жири, що містяться у деяких тістечках, тортах та печиві, можуть мати негативний вплив на здатність людини запам’ятовувати, з посиланням на The Daily Mail передає espreso.tv.
Жири, відомі як транс-жири, часто використовують у перероблених продуктах для покращення їхньої текстури, строку придатності або смаку.

Вчені дослідили 1 тис. здорових чоловіків віком до 45 років, які вживали забагато транс-жирів. Виявилося, що вони показали погані результати у тестах на пам’ять.

При аналізі даних тесту на пам’ять вчені також враховували вік, освіту та наявність чи відсутність депресії.

Також керівник дослідження лікар Беатріс Голомб з університету Каліфорнії зауважив: “Окрім погіршення пам’яті, вживання транс-жирів спровокувало збільшення ваги, більшу агресію та хвороби серця. Я кажу своїм пацієнтам: у той час, як транс-жири збільшують термін придатності продуктів, вони скорочують термін життя”.

Добровольці в анкетах написали, скільки продуктів, що містять транс-жири, вони вживають на день. Після заповнення анкет учасники експерименту пройшли текст на запам’ятовування.

Порівнявши дані про вживання транс-жирів з анкет 1000 добровольців вчені з’ясували: кожен додатковий грам транс-жирів у день дорівнюється погіршенню коефіцієнта пам’яті на 0,76.