Естафета Варшава-Київ “Пробіг на Майдан” фінішує 21 листопада

20 листопадаа 2014 11:01

unn.com.ua

unn.com.ua

У Києві 21 листопада відбудеться фінальна частина естафети Варшава-Київ “Пробіг на Майдан”. “Пробіг на Майдан”, яка розпочалась 18 листопада, передає УНН з посиланням на Громадський сектор Євромайдану.

Об 11:00 до спортсменів біля станції метро Політехнічний інститут долучаються кияни і біжать разом (просп. Перемоги і бульв. Тараса Шевченка — вул. Хрещатик — Майдан Незалежності).
Ініціаторами ідеї є директор Першої програми Національної радіокомпанії Польщі Каміль Домброва та засновник акції “Польща бігає” Пйотр Пацевич.
Кінцевим пунктом естафети, яка стартуватиме у Варшаві, стане Майдан Незалежності у Києві. Фініш естафети заплановано на 12:00 21 листопада 2014 року, він припадає на першу річницю Євромайдану та десяту — Помаранчевої революції.
Провідною ідеєю “Пробігу на Майдан” є вшанування українського героїзму та вияв вдячності за нагадування Польщі та Європі про те, наскільки важливими є європейські цінності. Хочемо висловити свою солідарність з Україною, а також голосно заявити про те, що “inter arma musae NON silent”, тобто мистецтво (також і мистецтво бігу) не може мовчати навіть тоді, коли Україна перебуває у стані війни за свою державність. Наш пробіг є пацифістською ініціативою і виявом протесту щодо російської агресії.