Фестивалі їжі, азіатської культури та опера в кіно

7 листопадаа 2014 11:26

kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

«Хрещатик» представляє цікаву програму на вихідні

Киян запрошують поласувати екзотичними стравами на Фестивалі азіатської культури й кухні або ж обрати собі щось до смаку на Фестивалі вуличної їжі. А ще — придбати документальне видання про історію Майдану «#Euromaidan — History in the Making», вподобані старі або нові речі на Kyiv Market 6.0. Можна також буде переглянути кращі оперні та балетні постановки на великому екрані в кінотеатрі «Київ» або провести вечір з українськими піснями в Театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Вихідні в опері

Завдяки мистецькому проекту OPERA HD кияни мають змогу побачити світові оперні прем’єри в умовах, максимально наближених до реальності театру, — на великому екрані. Фестиваль «Вихідні в опері» пройде у Культурному центрі «Київ» за підтримки Французького інституту в Україні та Австрійського культурного форуму.

8 листопада о 12.00 Віденська опера презентує балет «Лускунчик» Петра Чайковського (у постановці видатного хореографа ХХ століття Рудольфа Нурєєва) в супроводі свого оркестру. Цього ж дня о 20.00 Паризька опера представляє «Кармен» Жоржа Бізе, в якій головні партії виконують Анна Катерина Антоначі (Кармен) та Микола Шукоф (Дон Хосе) у запису 2013 року французькою мовою (без перекладу), глядачі отримають синопсис. 9 листопада о 20.00 Оперний фестиваль у Брегенці (Австрія) та Віденський симфонічний оркестр покажуть на екрані оперу «Чарівна флейта» В. А. Моцарта. Це неймовірне візуальне видовище на плаваючій сцені фестивалю посеред Боденського озера та вокальний ансамбль кращих солістів сучасності (Ана Дурловські, Норман Рейнхардт, Айке Вільм Шульте). Запис 2013 року німецькою мовою (без перекладу), глядачі отримають синопсис. Вартість квитків: 150—200 грн.

Азіатська культура запанує в Українському домі

8 листопада з 13.00 до 18.00 в центрі «Український дім» триватиме Фестиваль азіатської культури і кухні, організований посольствами Індонезії, Японії, Південної Кореї, Малайзії, Пакистану та В’єтнаму. Родзинками заходу стануть музичні й танцювальні костюмовані програми, а також демонстрація процесу приготування національних страв. Відвідувачі зможуть скуштувати страви традиційної кухні країн сходу, а також подивитися фільми, оглянути виставку картин «Азія» від художньої міжнародної «Групи Миру», роботи митців-мандрівників Даніеля Гріна, Дарини Марченко та Джамаля Бодвана. Вхід вільний.

Покупки з благодійною складовою

Розпродаж нових і старих речей (одяг, взуття, меблі), а також продаж їжі, напоїв і послуг знову відбудеться на вже шостому Kyiv Market. В програмі — музика, фото, малюнки і безліч можливостей допомогти різним благодійним проектам. Зокрема біля стенду організаторів прийматимуть теплі речі для біженців — ковдри, пальто, куртки, светри, головні убори тощо. Kyiv Market 6.0 проходитиме у суботу, 8 листопада з 11.00 до 20.00 у Торгово-промисловій палаті України (Велика Житомирська, 33). Вхід вільний.

Осінньо-зимові вуличні страви

Дев’ятий Фестиваль вуличної їжі триватиме 8 та 9 листопада з 11.00 до 23.00 на території арт-заводу «Платформа» (ст. метро «Лісова», парковка «Даринка»). Понад 70 учасників готують особливі осінньо-зимові стенди. Організатори обіцяють різноманіття національних страв світу — від соковитих німецьких ковбасок і гострих мексиканських тако до японських дімсамів, арабських самбусиків й іспанської паельї. Крім того, на Фестивалі будуть представлені справжні фуд-траки — вуличні фургони з їжею.

Традиційно на гостей чекають майстер-класи, дитяча та ігрова зони, музика. Вартість входу на фестиваль: 25 гривень (дітям до 16 років безкоштовно). Частину зібраних коштів передадуть на потреби української армії та на придбання слухового імпланту дівчинці Фросі Сімаковій.

Презентація книги про Майдан, струнний концерт і день моди

7 листопада о 17.00 Національний художній музей України разом з агенцією культурного менеджменту Art Management і видавництвом «Основи» запрошують на презентацію документального видання «#Euromaidan — History in the Making». До книги увійшло понад 200 фотознімків (з 200 тисяч), тексти історика Ярослава Грицака і філософа Тараса Лютого, які досліджували феномен і міфологію Євромайдану. Хронологію подій (30 листопада 2013 року — 22 лютого 2014 року) описала журналістка з Євромайдану Катерина Сергацкова.

«Видання досліджує і документує Майдан: як історичну подію, набір спільних цінностей, приклад самоорганізації і як художнє явище»,— впевнений ініціатор проекту Володимир Кадигроб. Презентацію супроводжуватиме виставка кращих знімків із книги, а всі кошти, зібрані з продажу, передадуть на допомогу солдатам, пораненим під час АТО.

8 листопада о 16.00 в НХМУ відбудеться струнний концерт «Viva Vivaldi» у виконанні ансамблю OFFERTORIUM (вхід за благодійним внеском 50 грн), а в неділю з 13.00 Алевтина Кахідзе і Альбіна Ялоза проведуть «День моди в НХМУ», перетворюючи старий одяг на мистецький за допомогою малюнку і друку.

В КМАТОБі — театралізовані вечорниці

9 листопада до Дня української мови та писемності в Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудеться прем’єра театралізованих вечорниць «Ніч яка місячна…». В програмі концерту — українські пісні та романси різних жанрів (жартівливо-розважальні, ліричні, лірико-романтичні, драматичні). Серед них — знайомі й улюблені «Ніч яка місячна…», «Дивлюсь я на небо…», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня…», «Чорнії брови, карії очі» та інші. В концерті беруть участь солісти-вокалісти, хор, артисти оркестру і балету театру. Вартість квитків: 10—100 грн.

Зоопарк запрошує на толоку

8 листопада пройде осіння зоотолока для активних киян, які люблять тварин і готові взяти участь у підготовці території зоопарку до зимового сезону. Волонтери мають чудову можливість помилуватися природним ландшафтом парку, поспілкуватися з тваринами і, що найголовніше, допомогти в благоустрої зоосаду.

Збір учасників та реєстрація — на центральному вході до 10.30. В зоопарку просять взяти пакети для сміття та робочі рукавички, а також попередньо зареєструватися за тел. (044) 277-47-69 (Ольга Баратинська) або поштою press@zoo.kiev.ua. По закінченні толоки на всіх учасників чекає цікава оглядова екскурсія стежками зоопарку.