Галерея АВС-арт презентує виставку Миколи Гроха

8 листопадаа 2014 08:00

stolica-ua.com

stolica-ua.com

Мінливий і багатогранний свого мистецтва Микола Грох представить на виставці «Відлуння світлої душі» в «АВС-арт» і вперше надасть можливість зазирнути в зазвичай приховану від глядача творчу «кухню». У залах галереї експонуватиметься його графіка малих форм, що розкривається не в остаточно завершених композиціях, а в початковому вигляді: первинні начерки й форескізи – миттєво зафіксовані «графічні думки», які виявляють душевні порухи й суб’єктивні міркування автора.
Виставка пройде з 12 по 29 листопада.
Про автора
Народився 16 травня 1936 р. в Ленінграді. Дитинство провів у селі під Києвом. 1957-го закінчив Київське училище прикладного мистецтва, відділення художнього текстилю. 1960-1967 рр. – навчався в Київському державному художньому інституті. Працював у Художньому фонді України (1960-1964), у видавництві «Мистецтво» (1964-1967).
Учасник численних вітчизняних та зарубіжних виставок (із 1965-го). Займається ілюструванням книг, станковою графікою, активно працює в техніці акварелі. Понад двадцять років (спочатку у співавтосттві з Б.Туліним) працював над ілюстраціями до книги К.Стамерова «Нариси з історії костюмів». Заслужений художник України (1982).
Лауреат багатьох конкурсів на краще оформлення книги. Засновник та багаторічний очільник художньої студії при Центральному будинку художника в Києві, яку мають змогу відвідувати як діти, так і старші за віком учні.