Художники висвітлять проблему невизнаних територій

20 листопадаа 2014 11:16

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

У рамках ІХ форуму сучасного мистецтва ART-KYIV Contemporary у Мистецькому Арсеналі відкрився міжнародний арт-проект «Резиденти Добра».

Його створено за підтримкою Посольства Азербайджанської Республіки в Україні, Посольства Грузії в Україні, Посольства Республіки Молдова в Україні та Міністерства культури України. Він об’єднав художників, що вважаються українськими, але народилися за межами країни. Серед них: Василь Цаголов (Північна Осетія), Темо Свірелі (Грузія), Расім Сейдімов (Азербайджан) та ін. Долю Нагорного Карабаху, Південної Осетії, Абхазії, Придністров’я, Криму, Донбасу спробують переосмислити митці, подавши власне критичне бачення проблеми невизнаних територій.

Крім самої виставки в Арсеналі, в рамках проекту будуть проходити прес-конференції та круглі столи. 5 грудня в Посольстві Азербайджану відбудеться презентація фільму та каталога проекту. В 2015 році «Резиденти Добра» проведуть дружні мистецькі акції в Баку, Тбілісі та Кишиневі. Потім на експозицію чекає двотижнева виставка у Берліні та Гаазі.

Джерело: CULTPROSTIR.UA