Кінотеатр «Жовтень» відкриється через рік після пожежі

15 листопадаа 2014 08:49

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Акція на підтримку столичного кінотеатру «Жовтень», яку проводили активісти під стінами ЦВК 12 листопада, призвела до конкретних кроків міської влади: 13 листопада депутати Київської міськради проголосували за продовження оренди ТОВ «Кіноман». За подібне рішення висловився 81 депутат. Трудовий колектив кінотеатру контролюватиме всі етапи реконструкції «Жовтня».
На своїй сторінці у Facebook активісти звернулися до всіх небайдужих кіноманам: «Друзі, у нас хороші новини! Київрада передала в оренду ТОВ «Кіноман» цілісний майновий комплекс «Кінотеатр «Жовтень». Це означає, що роботу кінотеатру і надалі координуватиме трудовий колектив, який зробив його тим «Жовтні», який ми любимо».
«Я дуже вдячна всім, хто підтримує «Жовтень». Завдяки підтримці небайдужих людей кінотеатр відродиться», – поділилася з Сultprostir директор «Жовтня» Людмила Горделадзе.
На своїй сторінці в Facebook Горделадзе написала: «Можна привітати всіх нас з перемогою на першому етапі боротьби за відновлення кінотеатру. Нам надали комплекс в оренду. Тепер треба багато працювати. Вітру не буде – треба гребти руками. Спасибі всім, хто вже приєднався. Розраховую на підтримку громадськості і надалі».
Передбачається, що після реконструкції кінотеатр відновить роботу в жовтні 2015 року.

Нагадаємо, 29 жовтня під час показу фільму програми ЛГБТ-програми міжнародного кінофестивалю «Молодість» невідомі здійснили підпал кінотеатру «Жовтень». Глядачів вдалося евакуювати з приміщення. 31 жовтня міліція Києва затримала двох підозрюваних у підпалі кінотеатру. За попередніми оцінками збитки, завдані «Жовтню» під час пожежі становлять 12 мільйонів гривень. До затримання підозрюваних, міська влада озвучувала три версії підпалу: хуліганство, рейдерство і гомофобія.

Джерело: CULTPROSTIR.UA