Київ розраховує на взаємовигідну співпрацю з Варшавою

10 листопадаа 2014 09:48

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Київська міська влада відкрита для двостороннього співробітництва з європейськими партнерами і готова гарантувати всебічну підтримку в реалізації спільних взаємовигідних проектів. Про це сказав Київський міський голова Віталій Кличко під час зустрічі з мером Варшави Ханною Гронкевич-Вальц у Мюнхені, повідомили у прес-службі мера.

“Для Києва є надзвичайно важливим налагодження тісної співпраці з Варшавою. Ми розраховуємо на взаємовигідну співпрацю, зокрема, у сферах освіти, туризму, інвестиційної діяльності. По освітній тематиці, цікавим є вивчення досвіду Варшави по впровадженню проекту “Гроші ходять за дитиною”. Також пропонуємо співпрацю на рівні столичних фахівців із вивчення досвіду Варшави по роботі з грантовими програмами”, – зазначив Віталій Кличко.
Він також зазначив, що тема нинішньої конференції Eurocities-2014 присвячена проблематиці, яка є актуальною для всього світу – енергоефективність та енергозбереження. І підкреслив, що одним із викликів і нагальних питань для керівників міст сьогодні є збереження і раціональне використання енергоресурсів. “І в цьому досвід Варшави для нас теж є цікавим і цінним”, – підкреслив мер Києва.
Також у рамках конференції Eurocities відбулася зустріч Віталія Кличка з мером Тампере Анною-Кайса Іконен. З цим фінським містом Київ уклав угоду про співпрацю більше 50 років тому. В. Кличко запропонував активізувати співпрацю, зокрема, в туристичній та культурній сферах, зазначивши, що Київ туристично привабливий і працює над тим, щоб стати одним з культурних центрів Європи.
Віталій Кличко розповів мерів європейських міст, над виконанням яких першочергових завдань сьогодні зосереджена Київська влада. Це, підкреслив він, створення сприятливого інвестиційного клімату, знищення корупції в системі влади, відкритість і прозорість її роботи, створення муніципальної міліції та безпека в місті.

Джерело: Мій Київ