Кияни перекривають вулиці і вимагають ввімкнути тепло в квартирах (фото)

3 листопадаа 2014 12:00
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Люди скаржаться, що в їх квартирах – як в морозильнику

Кияни все частіше виходять на масові протести через відсутність опалення в будинках. Вчора в Шевченківському районі близько 30 місцевих жителів з 10:00 до 12:00 перекривали рух по вул. Дегтярівській, вимагаючи, щоб в їх будинку дали тепло. “Нехай хтось із чиновників прийде і просидить хоча б півгодини на нашій морозилці!” – обурювалися городяни.

ВИМАГАЛИ ТЕПЛО. За словами жителів, опалення немає в семи будинках-сталінках по вул. Табірній. “Нам обіцяли тепло ще 29 жовтня, але його немає досі! Я живу в 2-кімнатній квартирі з сином, невісткою та двома онуками. Опалюємо приміщення обігрівачами. Але це не допомагає, в квартирі мерзлота”, – скаржиться “Сегодня” мешканка будинку № 38 по вул. Табірній, Алла Демидкіна. Її підтримує сусідка Олександра Деркач. “У мене обігрівач працює цілодобово, але температура не піднімається вище +12 градусів. Так гріються всі жителі нашого будинку, електромережі не витримують! Два дні тому у багатьох почала диміти проводка в квартирах”, – нарікає жінка.

6e1d5064_1__

Холод. В квартирі Олександри Деркач – всього +12. Фото: А. Яремчук

За словами керівника КП ЖЕК “Дегтярівська” Олександра Макієнка, який приїхав заспокоїти киян, сьогодні тепло з’явиться у всіх будинках. “Була аварія тепломереж по вул. Артилерійській, 36, її вже усунули. Так що поступово всі будинки підключать до опалення. В понеділок у всіх будівлях вже буде тепло”, – пообіцяв Макієнко. Жителі ж налаштовані рішуче: вони пообіцяли чиновнику, якщо тепло не з’явиться, ще раз перекрити рух по Дегтярівській. До речі, водії на протест реагували спокійно: “Люди домагаються справедливості. За що нам на них злитися?” – сказав таксист Михайло, який застряг у вимушеному заторі.

_____3_1__

Протестують. Жителі сталінок по вул. Табірній чекають тепла з кінця жовтня і мають намір продовжувати “страйк”. Фото: А. Яремчук

Такі акції протесту стали вже традиційними в Києві. У минулу середу близько 200 людей сміттєвими баками перекрили рух на вул. Борщагівській (Солом’янський район), вимагаючи включити опалення, гарячу воду і світло в будинку по вул. Леваневського 8/7. Протест приніс результат: тепло в домі з’явилося.

А в п’ятницю на вулицю вийшли мешканці Оболоні: близько 50-ти мешканців будинку по вул. Лайоша Гавро 9-е, перекривали проїжджу частину на однойменній вулиці. “Опалення немає, і не включали! Тільки після протесту приїхали робітники, розрили величезну яму в дворі, стали міняти труби. Обіцяють, що скоро включать опалення. Чекаємо”, – каже нам місцева мешканка Вікторія Осіння.

2_1___03

Оболонь. Жителі багатоповерхівки перекривали рух 4 години

ВЛАДА. “Ми розуміємо обурення мешканців, і намагаємося оперативно реагувати на подібні акції протесту. В понеділок збереться антикризовий енергетичний штаб КМДА, щоб вирішити питання відсутності опалення в будинках. Ми робимо все, щоб найближчим часом у всіх будинках було тепло”, – кажуть у приймальній замглави КМДА Петра Пантелєєва.

Джерело: Сегодня.ua