Лікувальні властивості кориці

14 листопадаа 2014 09:03

vidomosti-ua.com

vidomosti-ua.com

З походженням цієї пряності пов’язано безліч легенд. Кілька століть арабські купці, які і поставляли на ринок корицю, тримали в секреті її походження. Вони розповідали що таємно викрадають її у дивовижних птахів, борються за неї зі злісними монстрами, схожими на щурів, які мешкають в озерах, складали інші подібні казки. Трохи пізніше з’явилася ближча до правди версія про корі якогось дерева, проте, вона теж рясніла безліччю фантастичних деталей. Сьогодні жіночий журнал JustLady розповість про цю дивовижну рослину, а також про лікувальні властивості кориці.

Кориця виготовляється з кори коричного дерева. У залежності від місця зростання та виду дерева розрізняють кілька сортів кориці, які володіють різним смаком і ароматом, по-різному цінуються на ринку. Найбільш відомі види кориці: цейлонська, малабарська, китайська і пряна (ціннамон). Ми використовуємо в кулінарії в основному корицю цейлонську, найбільш дорогу і корисну за своїми властивостями.

Лікувальні властивості кориці полягають в її ароматі, який здатний покращувати пам’ять, стимулювати роботу мозку, підвищувати працездатність. Відомо й бактерицидну і дезинфікуючий властивість кориці перешкоджання зростання хвороботворних грибків, у тому числі поширеною кандиди.

Кориця бореться з відкладеннями холестерину, утворенням тромбів, завдяки наявності в ній дієтичних складових і кальцію, служить хорошою профілактикою ракових захворювань.

Використовуються лікувальні властивості кориці і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, харчові волокна, які в ній містяться, допомагають виводити з товстого кишечника шкідливі солі, запобігають порушення роботи кишечнику (діарею, запор). Корицю використовують для поліпшення апетиту, полегшення перетравлювання, за рахунок стимуляції вироблення шлункового соку, загального зміцнення травного тракту.

Останні дослідження вчених показали, що лікувальні властивості кориці можна використовувати в боротьбі з діабет 2-го типу. Справа в тому, що кориця містить особливу речовину, яка розпізнається клітинними рецепторами як інсулін. Ця ж речовина працює як інсулін, завдяки чому рівень цукру у хворих на діабет істотно знижується вже при прийомі від 1-го до 6-ти грамів кориці.

Приносить користь кориця при застуді, завдяки своїм бактерицидним властивостям. Особливо добре під час хвороби пити імбирний чай з додаванням кориці. Такий напій допомагає послабити симптоми застуди, має відхаркувальну дію, завдяки властивостям потогінну, допоможе знизити температуру тіла.

Джерело: MegaSite.In.Ua