Міська влада хоче зробити пересадки зручними та мінімальними за часом

3 листопадаа 2014 11:23
facebook.com

facebook.com

У Києві неможливо забезпечити безпересадочне перевезення всіх пасажирів з одного кінця міста в інший. Особливо, коли мова йде про спальні райони столиці. Про це в прямому ефірі на ТРК «Київ» заявив радник голови КМДА Олександр Кава.

«Київ – дуже велике за площею місто. Тому тут неможливо забезпечити усім пасажирам перевезення без пересадок. Головне, щоб час в дорозі був коротким, а пересадка з одного транспорту на інший – була комфортною», – відзначив він.

Олександр Кава пояснив, що за національними стандартами, якщо  населення міста складає понад 200 тисяч людей, вже неможливо забезпечити сполучення між усіма частинами міста без пересадок.

«При цьому пересадка має бути мінімальною та зручною: аби людина, виходячи з одного виду транспорту, проходила незначну відстань – 10-20 метрів. Якщо це пересадка на метрополітен – бажано не більше 100 метрів», – додав він.

Водночас радник голови КМДА підкреслив, що в основі всієї транспортної системи нашого міста знаходиться метрополітен та швидкісний трамвай, а інший наземний громадський транспорт виконує роль підвезення пасажирів до станцій метро та роль перевізника на останній відстані від станцій метро до пункту призначення.

Джерело: Хрещатик