Міську владу позбавили прав зупиняти незаконне будівництво

6 листопадаа 2014 09:26

unian.ua

unian.ua

Відсутність повноважень не дозволяє міській владі боротися з незаконною забудовою. Про це головний архітектор Києва Сергій Целовальник розказав у своєму інтерв’ю виданню «Новое время».
«Нас позбавили повноважень. У березні 2011 року був прийнятий закон про регулювання містобудівної діяльності. З тих пір у головних архітекторів немає контролюючих функцій, а містобудівні ради стали іграшковими – обговорення проектів на них тепер необов’язкове і відбувається тільки за бажанням забудовника», – зазначив Сергій Целовальник.
Коли кияни виявляють незаконне будівництво, вони вимагають від міської влади припинити це неподобство. І це не поодинокі випадки. Однак діюче законодавство не дозволяє головному архітектору міста зупиняти будівельні роботи.
«Мені вистачає сил відстояти деякі об’єкти, але в цілому система працює проти нас», – зазначив головний архітектор столиці.
Департамент містобудування та архітектури вже давно підготував пакет пропозицій щодо зміни нормативних актів, у тому числі законів України. Якщо ці зміни будуть затверджені, то місто, міська громада поверне собі право впливати на містобудівну ситуацію.