На ринках почала дешевшати пекінська капуста

20 листопадаа 2014 11:36

agravery.com

agravery.com

Пекінська капуста почала дешевшати. За словами фермерів зниження ціни спровокувала достатньо висока пропозиція цього овочу на ринку. І першою на зниження цін відреагувала столиця. Зокрема, ринок «Столичний» впродовж кількох днів знизив ціни із 5 – 7 гривень до 4 гривень за кілограм.

Товаровиробники півдня кажуть: ситуація тимчасова і ціни стабілізуються за 2-3 тижні.

«Ми вже 2 тижні, як зібрали пекінську капусту на своїх полях, — говорять товаровиробники Нової Каховки. — Але ще багато фермерів лише завершують збір пізніх сортів даної культури. Дехто закладе на зберігання, а аграріям, що не мають такої змоги, доводиться якомога швидше збувати вирощене. Це і стало головною причиною зниження цін».

А господарства, що мають змогу закласти вирощене на зберігання у найближчі 2-3 тижні завершать цей процес і ціни стабілізуються.

« Враховуючи досвід попередніх років українцям, закладеної на зберігання пекінки цілком вистачить до січня-лютого 2015 року»

Моніторинг цін, що проводиться ІА «Агравері» демонструє наступну ситуацію на ринку пекінської капусти. Помітний надлишок пропозиції, що зміг істотно вплинути на формуванні ціни відбувся у Києві. Зокрема ринок «Столичний» станом на 19 пропонує дану культуру за ціною 4 грн за кг, тоді як 14 листопада кіло такої капусти коштувало від 5-6 грн за кг, а ще трохи раніше 12 листопада всі 5-7 грн за кг.