“Нафтогаз України” почав видобувати газ в Єгипті

14 листопадаа 2014 15:00

segodnya.ua

segodnya.ua

НАК “Нафтогаз України” продовжує реалізацію проекту з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет. У вересні поточного року було введено в експлуатацію першу чергу газопроводу та здійснено облаштування родовищ, що дозволило розпочати видобуток природного газу в обсязі близько 300 тис. куб. м. на добу.

Про це повідомила прес-служба НАКу.

“Протягом вересня – жовтня цього року вже видобуто 19 млн. куб. м. природного газу. В рамках проекту пробурені 16 пошукових, 12 розвідувальних та 12 експлуатаційних свердловин, розвідано сім нафтогазових родовищ, з яких на чотирьох розпочато видобуток”, – йдеться в повідомленні.

В “Нафтогазі” зазначають, що в 2015 році планують завершити будівництво технологічної інфраструктури на родовищах та ввести в експлуатацію трубопроводи, завдяки чому стане можливим підключення решти продуктивних свердловин та вихід на рівень видобутку до 950 тонн (зараз – близько 740 тонн) нафти та 700 тис. куб. м. газу на добу.

За попередньою оцінкою видобуток нафти “Нафтогазом” в Єгипті за 2014 рік може скласти до 260 тис. т., що становить 11-12% від річного видобутку нафти в Україні.

Видобуток нафти з 2009 року, коли було отримано першу нафту з родовищ, склав понад 680 тис. т. Видобуті ресурси реалізуються в Єгипті.

“Нафтогаз” нагадує, що реалізує проект з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Єгипті відповідно до угоди між Республікою Єгипет, Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією (ЄГНК) та НАК “Нафтогаз України” на проведення нафтової розвідки і експлуатації, яку було підписано у 2006 році. У 2009 році ЄГНК визнала комерційне відкриття на дослідній території, що стало передумовою для створення компанії-оператора та початку раннього видобутку.