Наявність мети подовжує тривалість життя

11 листопадаа 2014 23:00

image.tsn.ua

image.tsn.ua

Якщо у людини є сенс життя і якась серйозна мета, то він проживе довше, ніж ті, хто не обтяжує себе такими роздумами. Такий висновок зробили американські і британські учені за наслідками спільного дослідження, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.
Причому, експерти стверджують, що усвідомлення сенсу і мети свого існування на землі продовжують життя людей в такій же мірі, як і рівень добробуту.
Фахівці Університетського коледжу Лондона, а також Прінстонського і Університету штату Нью-Йорк, провели опитування серед 9000 британців. Середній вік опитаних – 65 років.
Випробовуваних розділили на дві групи. В першу потрапили ті, чий рівень життя невисокий, а в другу – заможні люди. За ними спостерігали вісім з половиною років. Після закінчення цього періоду дослідники проаналізували результати і встановили, що у заможних учасників експерименту на високому рівні були не тільки усвідомлення сенсу їх життя, амбіції і мотивація, а й смертність в цій групі була на третину нижче, ніж у другій. Вони жили довше за своїх менш щасливих “колег” по експерименту в середньому на два роки.
У більш ранніх дослідженнях вчені довели, що позитивне мислення також сприяє більш довгого і щасливого життя.