Низка столичних підприємств занижують вартість оренди землі

11 листопадаа 2014 13:07

vestnik.in.ua

vestnik.in.ua

Прокуратура Подільського району міста Києва у судовому порядку вимагає від столичних підприємств, які не доплачують кошти за користування землею, внести зміни до договорів оренди, привівши їх у відповідність до діючого законодавства.
У 2013 року Київрада ухвалила рішення про збільшення розміру плати за оренду столичної землі до 3% річних від її грошової оцінки. Усіх землекористувачів було проінформовано про це рішення та необхідність переоформити існуючі договори оренди земельних ділянок.
Проте, як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, окремі суб’єкти господарювання, які зокрема орендують земельні ділянки у Подільському районі, і досі не переуклали договори оренди землі та продовжують сплачувати кошти за її користування у розмірі значно меншому, ніж передбачено законодавством.
З метою захисту інтересів держави та громади прокуратурою району до Господарського суду столиці заявлено 18 позовів щодо внесення змін до договорів оренди земельних ділянок та приведення розміру орендної плати у відповідність закону.
На сьогодні 3 позови прокуратури вже задоволені судом у повному обсязі. Решта позовів перебуває на розгляді суду.