Очікування листопада – низькі ціни на городину

3 листопадаа 2014 10:09
wallpapers.99px.ru

wallpapers.99px.ru

Ціни на овочі борщового набору низькі, й до середини листопада збережуться такими. Ярмарки у Києві продовжують тиснути на базарні ціни, та й катаклізмів погоди найближчим часом не очікується.«Якщо обійдеться без злив і похолодання, що ускладнило б зберігання врожаю, тоді упродовж листопада ціни на овочі практично не зміняться, – прогнозує керівник аналітичного відділу консалтингової агенції «ААА» Марія Колесник. – А різка зміна погоди призведе до подорожчання кожної позиції в середньому на 1,5 грн за кілограм».

На переконання експерта аграрних ринків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Ігоря Остапчука, помітне незначне просідання цін на овочі, певним чином цьому посприяло запровадження Росією ембарго. За попередніми оцінками експерта, у листопаді оптові ціни для мешканців Києва будуть такими: білокачанна капуста ще трохи подешевшає до 1,10–1,20 грн, картопля швидше за все коливатиметься і в середньому коштуватиме від 2 до 2,30 грн, ріпчаста цибуля досягне рівня близько 2,10 грн, морква подорожчає до 2,40– 2,50 грн.

Овочівники сподіваються, що ціни все ж таки зростуть, адже це їхній прибуток. Похолодання, хоч і було прогнозоване синоптиками, одначе до нього вони не готувалися і не сподівалися, що холод настане настільки рано. Із зимівлею овочів поки що критичних ситуацій не виникає, і з пропозицією на ринку також. Якщо обійдеться без надмірних примх погоди зимівля триватиме у звичному спокійному руслі. На оптовому ринку «Столичний» борщовий набір пропонують за наступними цінами: буряк – 2–2,5, білокачанна капуста – 1,5–1,8, морква – 1,8–2, ріпчаста цибуля – 1,8–2,2, часник – 14–25, кріп – 20–25, петрушка – 18–22, картопля – 2–2,4, свинячі ребра – 50–58 гривень за один кілограм

 

Руслана Ніколаєнко nikolaenko@eveningkiev.com