Патріотичні малюнки київських школярів підуть з молотка

12 листопадаа 2014 10:12

volynpost.com

volynpost.com

Близько сотні дитячих малюнків будуть продані на аукціоні, який готує Студентська рада Києва. Всі виручені гроші молоді кияни планують відправити для підтримки солдатів у зоні АТО. Автори робіт, які виставлять на продаж, – вихованці Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району. Юним художникам від 10 до 16 років.
“Всі малюнки на патріотичну тему. Діти їх починали малювати ще з першого вересня. У когось вийшло одразу, хтось перемальовував. Але в підсумку всі вони вийшли дуже душевними. Діти малювали війну, українське село, висловлювали своє бажання бачити світ на рідній землі. Вважаю, що хлопці дуже добре потрудилися, але найголовніше, що вони ще раз для себе задумалися над словом “Родина”, глибше відчули його сенс”, – розповідає організатор акції Лариса Кожун.
Дитячі малюнки студентам передали під час святкування Дня української мови та писемності в Центрі творчості. На свято прийшло чимало школярів сусідніх шкіл. Всього близько 350 учнів 8-10 класів. Під час заходу вперше студентська та учнівська молодь спільно виконали Гімн України під гру українського народного інструменту кобзи. Також студенти та учні декламували вірші українських письменників, розповідали історію виникнення української писемності, виконували народні танці, співали народні пісні.
“Для мене завжди українська мова була предметом гордості. Але після подій, які трапилися в нашій країні, того, що відбувається на сході, я стала більш ретельно стежити за чистотою своєї мови. Намагаюся говорити на літературній мові”, – розповідає учениця 22-ї школи м Києва Регіна.
“Я вважаю себе патріотом. Я люблю українську мову, розмовляю на ньому, я намагаюся дізнатися більше про нашу культуру, історію. Я люблю свою країну”, – каже учень сто сімдесят третє школи м. Києва Михайло.
Представники студентської ради Києва кажуть, що легко знайшли спільну мову зі школами та Центром Творчості. Все з задоволенням підтримали ідею свята української писемності.
“Ми цілеспрямовано намагаємося захопити в своїх патріотичних акціях учнівську аудиторію. Це наше наступне покоління, майбутнє, і я вважаю, ми повинні допомогти їм зайняти активну життєву позицію. Зазначу, що багато з них – вже відбулися громадяни цієї країни. Одні розмовляють українською мовою, інші дуже стараються. Особливо цінувати рідну мову діти стали за останній рік”, – ділиться представник студентства Національної академії внутрішніх справ Мирослав Дурдинець.
Подібні патріотичні акції, розповідають історію української писемності та культурі, студенти планують проводити у всіх районах столиці.