Перші лічильники тепла почнуть встановлювати за кілька днів – мерія

12 листопадаа 2014 09:41

stroyobzor.ua

stroyobzor.ua

У столиці вже за кілька днів почнуть встановлювати спеціальне обладнання, яке регулюватиме надходження теплоносія в теплу погоду.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє сайт мерії.

“Такі заходи дозволять оперативно реагувати на зміну температури та дотримуватися оптимальних показників. Погодне регулювання – це автоматичне обладнання, що дозволяє вже за наявності лічильника регулювати подачу теплоносія в будинок залежно від температури”, – сказав він.

Він додав, що автоматична система реагуватиме на теплу погоду і обмежуватиме потік теплоносія на будинок.

“А головне те, що мешканці в результаті також будуть менше сплачувати за опалення в квартирах”, – підкреслив заступник голови КМДА.

За словами Пантелеєва, міська адміністрація також планує встановити будинкові теплові лічильники на всі будинки.

“Як демонструє практика, фактичне споживання тепла, яке фіксується лічильником, значно менше за обсягом, ніж ті показники, за якими нараховує теплопостачальна організація” – сказав чиновник.

Він додав, що у Києві необхідно встановити більше 6 тисяч лічильників. Це робитимуть як за рахунок бюджетних коштів, так і коштів теплопостачальних компаній.

Пантелеєв також наголосив на тому, що вже цього року міська влада розпочинає встановлювати теплолічильники, які з 2007 року перебували на складах ПАТ “Київенерго” і які не буди встановлені з незрозумілих причин.