Понад 20 тисяч киян подали документи на оформлення «Картки киянина» протягом останнього місяця

7 листопадаа 2014 22:00

info.kyivcard.com.ua

info.kyivcard.com.ua

Про це в прямому ефірі на ТРК «Київ» повідомила перший заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Світлана Устименко. «Звичайно, що після ухвалення рішення про зміну порядку проїзду в метрополітені пільговиків кількість киян, які бажають отримати картку, збільшилася. Утім, наші районні управління оперативно відреагували на ситуацію та стабілізували її»,— зазначила вона. Світлана Устименко також нагадала, що новий порядок проїзду в Київському метрополітені запроваджується з 9 листопада. Це стосується окремих категорій громадян міста Києва, які не мають права, відповідно до чинного законодавства, на пільговий проїзд у метрополітені, а саме:

— непрацюючі особи, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами;
— особи, які не мають права на пенсію або отримують соціальну допомогу замість пенсії;
— один із батьків багатодітної сім’ї;
— пенсіонери, інваліди (ті, що не мають додаткових пільг, наприклад, «Ветеран праці», «Дитина війни», «Ветеран війни», інваліди 1-ї та 2-ї групи по зору та з ураженням опорно-рухового апарату та інші).

У свою чергу радник міського голови Дмитро Турчак запевнив, що таким чином міська влада, незважаючи на досить непрості умови, віднайшла можливість зберегти існуючі пільги і в жодному разі не обмежує права громадян.