Проїзд у Київському метрополітені подорожчає не раніше лютого

26 листопадаа 2014 09:13
novostimira.com.ua

novostimira.com.ua

Новий тариф на проїзд у Київському метрополітені не буде більшим за 4 гривні. Про це сказав під час прес-брифінгу після ознайомлення з якістю мобільного зв’язку між станціями “Політехнічний інститут” та “Вокзальна” столичного метро перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, передає УНН.

“Думаю, що ціна проїзду в метро складе близько 4 грн – не більше. Але, звичайно, це має ще вирішуватися Київською міськдержадміністрацією і проходити громадські слухання”, – зазначив він.

І.Ніконов сказав, що сума не буде більшою через фінансову ситуацію в Україні.

“Ми не розглядаємо суму більше, враховуючи нинішню економічну і фінансову ситуацію в країні. Питання найближчим часом буде винесено на громадське обговорення”, – прокоментував він.

За його словами, планується ввести систему проїзних документів, за якими вартість проїзду буде нижчою. На його думку, нижня межа тарифу дорівнюватиме собівартості проїзду – 3 грн 16 коп.

За словами першого заступника голови КМДА, нова вартість проїзду може бути введена не раніше лютого наступного року.

Зазначимо, Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про необхідність підвищення проїзду в громадському транспорті.

За його словами, існуючі тарифи на проїзд не покривають затрати комунальних, транспортних підприємств, адже востаннє вартість прозду у столичному громадському транспорті підвищувалася, коли долар коштував 5 грн.

Джерело: Хрещатик