Щоб перемагати, треба пивне молоде покоління перетворити на покоління активних і здорових людей

15 листопадаа 2014 08:45

tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому під час сьогоднішнього засідання Національного олімпійського комітету України наголосив віце-президент НОКу Микола Томенко.

«Сьогодні, коли йде обговорення та визначення стратегій і реформ в Україні, надзвичайно важливо зрозуміти, що ми повинні зробити радикальні кроки у справі фізичної культури і спорту», – зауважив Микола Томенко.

«Не може весь бізнес інвестувати кошти у професійний футбол, а 90% бюджету витрачатися на професійний спорт. Сьогодні надважливо інвестувати в оздоровлення, фізичну культуру і масовий спорт», – переконаний М. Томенко.

На його думку, новий Уряд в цій сфері має зробити очевидні речі: відновити всю спортивну інфраструктуру – від спортивних майданчиків у мікрорайонах до спортивних залів і новозбудованих басейнів у школах і вишах. Україні не потрібне грандіозне будівництво за державні кошти, як це було під час «Євро-2012» з відмиванням фантастичних коштів на будівництві надвеликих об’єктів, потрібне, перш за все, відновлення вже існуючої, але занедбаної інфраструктури, вважає віце-президент НОКу.

«Отож, нам треба зробити все, щоб пивне молоде покоління перетворилось на покоління активних, здорових і спортивних людей. Власне, і непроста ситуація в Україні спонукає до думки, що перемогти у війні можливо не за келихом пива в Інтернеті, а маючи професійні Збройні сили та здорову й активну націю», – підсумував Микола Томенко.