Студенти з Донбасу будуть навчатися в Києві

17 листопадаа 2014 09:18

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Міністерство культури України ухвалило рішення про переведення з Донбасу до Києва та інших міст ВУЗів, що перебувають на тимчасово неконтрольованій українською владою території.
У сфері управління Міністерства культури перебуває чотири заклади, які знаходяться на тимчасово неконтрольованій території: Луганська державна академія культури і мистецтв, Донецька державна музична академія імені С. С. Прокоф’єва, Луганський та Донецький державні цирки.

Наразі Міністерство культури вносить зміни до статуту ВУЗів, призначає виконуючих обов’язки ректорів, відкриває рахунки в казначействі для нарахування стипендій студентам та заробітної плати викладачам. На оприлюднену міністерством електронну адресу збираються заяви від студентів і викладачів обох Академій з проханням перевести їх на навчання та тимчасово працевлаштувати в іншому регіоні. Наразі таких заяв стосовно Луганської державної академії культури і мистецтв від студентів – 316, викладачів – 24; Донецької державної музичної академії імені Прокоф’єва, відповідно – 238 та 54.
Доля Луганського та Донецьких цирків вирішиться після отримання пропозицій стосовно їхнього подальшого функціонування від директорів цих установ.
До того ж Міністерство культури звернулося до адміністрацій комунальних театрів Києва з проханням працевлаштувати акторів Донбаських театрів, які були змушені покинути регіон через військові дії.

Джерело: Мій Київ