Суд підтвердив виселення “Кіномана” з кінотеатру “Жовтень”

28 листопадаа 2014 09:46
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Суд підтвердив виселення “Кіномана” з кінотеатру “Жовтень”.  Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня 2014 року про виселення ТОВ “Кіноман” (представляє колектив кінотеатру) з приміщень кінотеатру “Жовтень” (Київ). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як зазначив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев, таким чином суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність і обґрунтованість доводів прокуратури про відсутність у ТОВ “Кіноман” законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення в установленому законом порядку орендних відносин. “У цій суперечці прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, і відстоювала виключно її інтереси”, – зазначив прокурор.

Як відомо, 13 жовтня, вже після пожежі в кінотеатрі, Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру “Жовтень” в оренду ТОВ “Кіноман”.

Проте зазначене рішення не вирішило судовий спір між прокуратурою та ТОВ “Кіноман”, оскільки на момент розгляду справи в апеляційній інстанції договір оренди цього комплексу між департаментом комунальної власності Києва і ТОВ “Кіноман” так і не був укладений.

“Отже, судді Київського апеляційного господарського суду в цій ситуації прийняли єдино можливе законне й обґрунтоване рішення. І враховуючи рішення апеляційної інстанції, саме столична влада повинна сьогодні зробити всі необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру Жовтень”, – резюмував Юлдашев.

Нагадаємо, 29 жовтня невідомі підпалили київський кінотеатр “Жовтень”. 31 жовтня акція протесту киян проти знищення культурної спадщини столиці зібрала кілька сотень людей. Депутати Київради одноголосно прийняли резолюцію про відновлення кінотеатру і виділення на це коштів.

3 листопада Подільський райсуд Києва обрав домашній арешт як запобіжний захід двом підозрюваним у підпалі столичного кінотеатру. Заарештовані двоє студентів одного з київських вузів віком 20 та 24 років. За версією МВС, затримані хотіли зірвати показ фільму на ЛГБТ-тематику.

Джерело: Сегодня.ua