Суд повернув державі “легені Києва”

6 листопадаа 2014 15:10
ukr.lb.ua

ukr.lb.ua

Вищий адміністративний суд України задовольнив позов прокуратури Київської області про визнання протиправним та скасування рішення Коцюбинської селищної ради, яким передано ЖБК «Біличанка» 109 га Біличанського лісу. Про це повідомили в Прес-службі прокуратури Київської області.

Суд касаційної інстанції погодився з доводами прокуратури, що на час державної реєстрації житлово-будівельного кооперативу були наявні грубі порушення вимог законодавства. Тому селищна рада, не перевіривши правовий статус, мету та підстави вказаного кооперативу, не мала права надавати йому дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

За принципової позиції прокуратури вищевказане рішення Коцюбинської селищної ради визнано судом протиправним та скасовано.

Нагадаємо, що з 2008 року Коцюбинська та Гостомельська селищні ради всупереч законодавству відчужили у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу, який називають “легенями Києва”.
Джерело: Хрещатик