Світовий банк допоможе Києву розробити нову транспортну схему

21 листопадаа 2014 09:59

businessua.com

businessua.com

Міська влада спільно зі спеціалістами Світового банку розробляють нову транспортну схему столиці та нову маршрутну мережу. Процес створення маршрутної мережі в місті триватиме близько одного року. Попередні варіанти моделі будуть підготовлені вже до березня 2015 року. Про це повідомив радник голови КМДА з питань транспорту Олександр Кава, – передає УНН.
Необхідність створення нової транспортної схеми Олександр Кава пояснив тим, що останній раз пасажиропотік в Києві досліджувався у 1986 році, коли в місті ще функціонували великі промислові зони та підприємства.
“За цей час місто значно збільшилося, змінилися центри притяжіння трудових ресурсів. На основі даних дослідження побудуємо нові схеми. Водночас, вони враховуватимуть й історичні маршрути міста”, — зазначив він.
Нова маршрутна мережа, як розповів виданню радник голови КМДА, буде прив’язана до станцій метрополітену та станцій електропоїздів міського сполучення: “Це її основа. А наземний транспорт вирішуватиме дві проблеми: підвезення з районів, де немає метрополітену, до станцій та перевезення пасажирів на короткі відстані між станціями”.