Театр ім. І.Франка представить виставу “Щоденники Майдану”

27 листопадаа 2014 12:34
media-rezonans.info

media-rezonans.info

29 листопада о 12:00 на Камерній сцені імені Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться допрем’єрний показ вистави “Щоденники Майдану” Н. Ворожбит (режисер-постановник Андрій Май). Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства культури України.
За словами режисера проекту Андрія Мая, вони з драматургом Наталією Ворожбит були кураторами роботи, яка тривала з початку грудня 2013-го по кінець лютого 2014-го.
“Кілька разів на тиждень ми збиралися і фіксували, що відбувається з нами та людьми, які приходили на наші зустрічі. З цього вийшло 78 годин відеозаписів. Потім вийшов текст на 30 сторінок, який нам вдалося вперше презентувати в Москві, ще 10-го березня в рамках Національного фестивалю «Золота маска». Тоді ще не було такого протистояння між державами. Після цього текст був представлений в Гданську місті, яке відоме польським спротивом, звідки пішла солідарність. Потім в нас з Наталкою була презентація в Лондоні в театрі The Royal Court Theatre. Наразі восени, ми маємо показ у листопаді у Вільнюсі з литовськими акторами, а у грудні – в Берліні”, – повідомив він
“У виставі зайняті: Лариса Кадирова, Інна Капінос, Тетяна Міхіна, Віра Зінєвич, Ксенія Баша, Анастасія Чумаченко, Анастасія Добриніна, Олександр Форманчук, Олександр Печериця, Павло Піскун, Володимир Абозопуло (молодший), Ярослав Гуревич, Дмитро Чернов та інші. Прем’єра вистави відбудеться 2, 3 грудня 2014 року”, – повідомили у прес-службі Міністерства.