Три київських ліцеї хочуть об’єднати в один

11 листопадаа 2014 11:47

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У Міносвіти запевняють, що це вимушений захід
Три столичних професійно-технічних ліцеї планують об’єднати в один навчальний заклад. Викладачі бояться скорочень, а студенти – зміни спеціальностей. У вівторок, о 10:00, на акції протесту люди вимагатимуть пояснень від Міносвіти. Як дізнавалася «Сегодня», йдеться про три київських ліцеї – “Авіант”, “Політехнік” і електромеханічний ліцей.
“Ми отримали наказ Міносвіти про об’єднання ліцеїв” з метою оптимізації”. Зрозуміло, що будь-яке укрупнення спричинить звільнення, багато хто залишиться без роботи. Обурені не лише викладачі, а й діти. Виходить, їм доведеться міняти місце навчання в розпал навчального року”, – каже замдиректора з навчально-виховної роботи ліцею “Авіант” Людмила Прядко. У кожному ліцеї навчається близько 500 студентів. Виходить, що з урахуванням викладацького складу реорганізація зачепить майже 2 тис. осіб.
У Міносвіти запевняють, що це вимушений захід. “З цими ліцеями є проблема, вони не виконують держзамовлення. Їх профіль – робочі спеціальності, а студентів там з кожним роком все менше. Вони займають великі території, а людей не вистачає. В одному з ліцеїв є проблеми з опаленням. Тому оптимізація – вимушений крок. Немає сенсу витрачати ресурси на три маленькі установи, якщо їх можна об’єднати в одну велику”, – пояснив міністр освіти України Сергій Квіт.
За його словами, влада намагатиметься зробити все можливе, щоб зберегти робочі місця для викладачів. Спеціальності також не планують скорочувати або змінювти, так що наразі студентів просять не хвилюватися.

Джерело: Мій Київ