Ціна на проїзд у громадському транспорті Києва має бути економічно обґрунтованою

17 листопадаа 2014 09:40

vkurse.ua

vkurse.ua

Тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва переглянуть, і буде встановлена економічно обґрунтована ціна на проїзд. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам. «Влада часто не наважується підвищувати ціну на проїзд у транспорті, бо це непопулярний крок. Але ці вболівання колишніх керівників за рейтинг призвели до збільшення збитковості транспортних підприємств,— зазначив Віталій Кличко.— Треба бути відвертими і керуватися економічною обґрунтованістю. Столичний наземний транспорт перевозить мільйони пасажирів щоденно, а у нас колосальні втрати в бюджеті. Метро, яке щоденно перевозить 1,5 млн пасажирів, збиткове, дотаційне. Нам потрібно ремонтувати рухомий склад, ескалатори, виплачувати зарплати працівникам, підтримувати і розвивати складну транспортну інфраструктуру міста».

Він відзначив, що у Київському метрополітені ціна на проїзд не підвищувалася з 2010 року. «Підвищилися витрати на електроенергію, енергоносії, а ціна на метро та у наземному транспорті та сама. Ми не можемо тримати ціну, яка веде до колапсу транспортної системи»,— підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що транспортна інфраструктура повинна відповідати сучасним вимогам, зокрема, і умовам безпеки пасажирів.

«Питання підвищення ціни неминуче. Але вартість проїзду буде економічно обґрунтованою. Також ми зробимо все можливе, щоб підвищення вартості проїзду найменше зачепило соціально незахищені категорії громадян»,— зазначив мер Києва.