Тиждень безпеки дорожнього руху стартує у Києві 10 листопада

10 листопадаа 2014 11:37

stxt.com.ua

stxt.com.ua

10 листопада у столиці стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДАІ.
У столиці та по всій країні, з метою попередження дорожньо-транспортного травматизму та привернення уваги суспільства до проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, з 10 по 17 листопада, пройде Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху.
Подібні заходи відбуваються в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.) У багатьох країнах світу.
В рамках Тижня в столиці будуть проводитися зустрічі з громадськістю, присвячені безпеці на дорогах, а також цільові профілактичні заходи під умовними назвами “П’яний за кермом – злочинець”, “Безпечна швидкість” і “Пішохід”.
Зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів є на сьогоднішній день одним з основних факторів, що дозволяють стабілізувати дорожню обстановку і добитися реального зниження рівня аварійності. Тому, інспектори ДАІ приділятимуть більше уваги пішоходам-порушникам, а також проведуть бесіди з водіями, які не надають переваги в русі пішоходам.
“Важливо, коли людина розуміє, що безпека починається насамперед з нього, і дотримується правил дорожнього руху, – зазначили у столичній Державтоінспекції. Але щоденні зведення дорожніх пригод свідчать про низьку культуру поведінки як водіїв, так і пішоходів. Саме низька культура учасників дорожнього руху, неповага до правил і призводить до численних травм, трагедій. Тому для досягнення позитивного результату, насамперед, необхідно підвищити культуру і правосвідомість усіх учасників дорожнього руху”.