У Києві стартує фестиваль «Нове британське кіно»

10 листопадаа 2014 08:58

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

13 листопада на українських екранах з’являться кращі британські фільми останнього часу: стартує щорічний фестиваль «Нове британське кіно». Після київських кіноманів попрактикуватися в британській англійській вимові та подивитися кіноновинки зможуть глядачі Харкова, Вінниці, Дніпропетровська та Одеси.

Спеціально для читачів Cultprostir про програму фестивалю розповідає Дар’я Стокоз – координатор по роботі з соціальними мережами та пресою Британської ради в Україні: «14-ий рік поспіль ми показуємо найяскравіші новинки з Великої Британії, які ще не виходили на великому екрані в Україні, а також знайомимо з дебютними роботами молодих, талановитих режисерів, не минаючи найгучніші прем’єри в Сполученому Королівстві. Цього року такими стали стрічки двох культових британських режисерів: «Вільям Тернер» Майка Лі та «Малолітка» Девіда Маккензі. «Нову хвилю» режисерів представлять Пол Райт та Хонг Кнау з дебютними роботами «За тих, хто у морі» та «Ритмічно наспівуючи». Музичний настрій зададуть чудернацька комедія про ексцентричного лідера інді-бенду «Френк» та історія сходження на вершину музичного Олімпу рок-легенди – «Джимі Хендрікс». Окрім того, ми продовжуємо співпрацю з дитячим фондом ООН – ЮНІСЕФ Україна та з задоволенням запрошуємо батьків із дітьми на «Сімейний вікенд» у кінотеатрі «Київ», де відбудеться ретроспектива мультфільмів про Баранчика Шона, а також показ сімейного фільму «Повір».

Своїми очікуваннями поділилася з Сultprostir і Марина Шух – виконавчий директор «Артхаус трафік», співорганізатора фестивалю: «Глядачів фільму «Френк» чекає зустріч з супер-зіркою у головній ролі, хоча, не читаючи титрів, впізнати його буде складно, адже весь фільм він знімався з картонною коробкою на голові. Я особливо чекаю на показ «Вільяма Тернера», тому що там дуже складна англійська мова і специфічна дикція героїв. Мрію побачити фільм з субтитрами і розібратися в нюансах діалогів».

Джерело: CULTPROSTIR.UA