У Києві очікують збільшення доходів від прийняття нового Генплану

13 листопадаа 2014 15:20

cyberbrains.org.ua

cyberbrains.org.ua

Невідкладне прийняття нового Генплану Києва забезпечить збільшення доходів бюджету столиці. Про це УНН повідомили у прес-службі Інституту Генплану Києва.
“Запропоноване в новому Генплані функціональне використання деградованої частини територій промислових, комунальних, сільськогосподарських підприємств, земель Міноборони дасть можливість інвесторам безперешкодно розпочати ефективне освоєння цих територій сумарною площею 5 тис. га, що забезпечить збільшення доходів бюджету Києва, нові квартири і робочі місця для киян. Цьому насамперед сприяє будівництво.

Навіть у кризовому 2013 році будівельні організації міста виконали роботи на 12,03 млрд грн і принесли бюджету до 3,5 млрд грн прямих доходів. Крім того будівництво створює внутрішній ринок для продукції металоконструкцій, машинобудування, будівельних та оздоблювальних матеріалів, побутової техніки та інших галузей. Без інвестиційних надходжень наростатиме стагнація міста, збільшуватиметься безробіття.

20 жовтня цього року віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Київській міській держадміністрації до 1 січня 2015 року завершити роботу щодо погодження та затвердження Генерального плану м. Києва. Завершилась експертиза, яка впродовж року детально вивчала 18 томів проектних матеріалів нового Генерального плану Києва та своїм попереднім висновком підтвердила їх відповідність законодавству, державним нормам, стандартам та правилам”, – сказано у повідомленні.