У Києві перейменують вулиці, які нагадують про тоталітаризм

12 листопадаа 2014 09:46

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Вулиця Фрунзе стане Кирилівською
Київрада на найближчому засіданні розгляне питання перейменування вулиць, компенсації постраждалим від афери “Еліта-Центр”, земельні питання, стан системи охорони здоров’я в столиці.
“Одним із питань буде перейменування вулиць. Комісія по найменуванню прийняла кілька рішень, які є рекомендаційною для Київради, і внесені проекти рішень. Поступово будуть перейменовувати вулиці, які мають відношення до тоталітарного режиму”, – сказав секретар Київради Олексій Рєзніков на брифінгу в Києві у вівторок.
Він, зокрема, повідомив, що вулиці Фрунзе буде повернуто історичну назву (Кирилівська – ред.), вулиця Червоноармійська офіційно юридично стане Великою Васильківською, провулок Чекістів буде названий ім’ям козака-соратника Пилипа Орлика, “вулиця імені якого знаходиться поряд”.
Крім того, будуть розглядатися питання, пов’язані з продажем і передачею в оренду землі.
“У Києві на сьогоднішній день офіційно оформлено тільки 17% землі, хоча нею користуються приватні юридичні особи, підприємства, організації, установи. Вони мають на неї право, але юридично за собою не закріпили, і міський бюджет не отримує кошти”, – сказав Рєзніков.
Він вказав, що на засіданні Київради буде заслухано звіт керівника департаменту охорони здоров’я.
Секретар Київради підкреслив, що медицина в Києві профінансована тільки на 15%.
“Тільки у Києва вилучається 50% податку на доходи фізичних осіб, які заробляють кияни на території міста. Це сума близько 9 млрд. грн. А потім ми повинні ходити просити кошти, і у нас виникають проблеми з фінансуванням”, – підкреслив він.