У Києві представили роботи кримських майстрів

13 листопадаа 2014 14:16

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Більше ста робіт кримських майстрів виставлені в Центрі української культури та мистецтва. Кераміка, шовк, картини, фотографії, предмети побуту, прикраси зі срібла, кавові столики, іграшки, золоте шиття. Більшість з представлених виробів знаходяться в приватних колекціях в Києві. Частково предмети мистецтва привезені з Криму.
На відкриття експозиції прийшов глава меджлісу Рефат Чубаров. Він вітав майстрів і висловив надію, що наступна подібна виставка татарського мистецтва проходитиме на батьківщині кримських татар, в Криму.
“Є багато компонентів, які зберігають культуру народу. Це мова, традиції, ремесло. У цей важкий для нашого народу і для України в цілому час, ми не повинні нічого втратити, ми повинні багато працювати і нести далі свою культуру, пам’ятати свою історію”, – підкреслив Чубаров.
“Зинджир” – це маніфестація глибокої любові до своєї землі, народу, який протягом довгого часу зберігає відданість традиціям, так описують виставку її організатори. Вони ж підкреслюють, те, що експозиція демонструється в Києві, каже про тісні, дружні стосунки між українцями і татарами, які тільки зміцнилися за останній рік.
Подивитися на роботи кримських майстрів в рамках виставки “Зинджир. Ланцюги пам’яті” можна безкоштовно. Виставка працює до 29 листопада.