У Києві презентують фільм про Крим

8 листопадаа 2014 09:07

i3grants.org

i3grants.org

У Києві 8 листопада в Будинку освіти і культури “Майстер Клас” відбудеться презентація короткометражного документального фільму “Крим Всередині”. Про це зокрема повідомили організатори.
За інформацією, відбудеться показ й обговорення фільму, презентація саундтрека, а також міні виставка кераміки кримськотатарського майстра Рустема Скібіна.

“Сюжет фільму – це розповідь про історію кримськотатарського художника з Криму, якому довелося залишити дім після подій в березні 2014 року. Кримська весна, присмак моря, звуки кримськотатарської кераміки – фільм навчає мистецтву відчувати Крим”, – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що у фільмі використовується саундтрек, записаний українськими музикантами Фімою Чупахіним, Ельвірою Сарихаліл та одеської групою “Зіра”.
“Кримськотатарська культура є надбанням усього світу, а особливо – України. Фільм “Крим Всередині” важливий як фіксація загрози нашій культурі. Потрібно, щоб люди знали, пам’ятали про це, а також підтримували – це дуже важливо для нас”, -прокоментував головний герой фільму Рустем Скібін.
Автор кінострічки Ольга Моркова, яка родом з Криму, зазначила, що її робота полягає в допомозі переселенцям.
“Рустема я зустріла як одного з бенефіціаріїв програми для ВПЛ. Мене дуже зачепила його історія, оскільки вона ілюструє долі сотень тисяч кримських переселенців, а також показує те, як анексія Криму впливає на культуру кримських татар”, – розповіла вона. Також сказано, що фільм презентація відбудеться за інформаційної підтримки громадської ініціативи “КримSOS”. Фільм демонструватиметься російською мовою з англійськими субтитрами.

Джерело: Мій Київ