У Києві пройде міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

29 листопадаа 2014 14:28

helpcoe.org

helpcoe.org

Вперше міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA відбудеться в Києві. З 1 по 15 грудня в різних арт-точках столиці будуть показувати фільми про корупцію і безправ’я, працю малолітніх, сучасному рабстві, тоталітаризм, утопії. Відкриє показ фільм під назвою “Путінські ігри”, завершувати буде картина “Pussy проти Путіна”, пише “Сегодня”
Зазвичай в ці дати фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA проходив у Ялті. Але організатори показу стверджують, що змушені були покинути рідний Крим і перебратися в столицю. За їх словами, на окупованому півострові небезпечним став не тільки показ стрічок про права людини, але й саме перебування організаторів фестивалю.
“За нами почали активно стежити спецслужби. Кого могли, викликали до себе і вимагали заборонити показ того чи іншого документального кіно. Я не пам’ятаю такого втручання у творчу роботу навіть при Радянському Союзі. Сподіваюся, тут в Києві фестиваль приживеться, а кожна його картина буде викликати дискусію і відгук у серцях”, – говорить заступник голови правозахисної коаліції “Кримська польова місія з прав людини” Ольга Скрипник.
У фестивальний показ увійшли фільми “Євромайдан. Чорновий монтаж”, “Кафе вояж”, “Хворісукалюди”. Організаторами DOCUDAYS UA виступили Українська Гельсінська група з прав людини, громадська організація “Південь”, Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я, громадська організація сучасних технологій і візуального мистецтва.