У Києві з’явилася “підземна галерея”

10 листопадаа 2014 12:07

gdb.rferl.org

gdb.rferl.org

Митці кількох творчих груп, об’єднані в ініціативу “Арт інсталяція”, перетворили 9 листопада підземний перехід під київською Європейською площею на своєрідну галерею вуличного малюнку, передає УНН з посиланням на “Радіо Свобода”.
Молоді художники замалювали стіни переходу патріотичними малюнками і цілими композиціями, серед яких — українські пейзажі, композиції з квітами і образи народних героїв України — козака Мамая і Марусі Чурай.
“Ми залишили вільним трохи простору у підземному переході, щоб інші митці могли долучитися до нашого проекту. Наша мета — це, по-перше, подарувати малюнки в українському народному стилі столиці України. А по-друге, ми хочемо, щоб у середмісті Києва під землею з’явилася така народна художня галерея, куди приходитимуть, серед інших, учасники АТО і передаватимуть свої емоції через картини”, — розповіла координатор групи “Арт інсталяція” Анна Мовенко.
Проект групи “Арт інсталяція” розпочався 23 серпня цього року. Наразі у створенні малюнків на стінах переходу під Європейською площею беруть молоді художники. А наступної весни до роботи запросять учасників АТО і переселенців із Криму і Донбасу.