У Київське море випустили 100 тисяч молодих рибин

8 листопадаа 2014 14:17

image.tsn.ua

image.tsn.ua

100 тисяч голів мальків випустили в Київське море біля Вишгорода. Цим поповнили запас, який дуже збіднів після загибелі риби під кригою в березні 2010 року, повідомляє «Українська правда. Київ».

Три фури риби – дворічного товстолоба, білого амура та коропа – привезли на Київське море з Вінниці. Дорогу риба перенесла чудово.

Окрім їстівного, ця риба має і інше значення – почистити водойму.

Київське море мілке, добре прогрівається сонцем і покривається ряскою. Найбільше заростають нерестилища – третина з них уже не годящі. Прогризти місце для ікри якраз і можуть ці породи – товстолоб та білий амур.

«Вкрай необхідні Київському водосховищу рослиноїдні види риби, які почистять дно, з’їдять надлишкову рослинність і почистять воду. Не треба забувати, що звідси п’є воду весь Київ», – заявив голова асоціації рибалок Олександр Чистяков.

На водосховищі необхідно відновити екосистему після трагедії березня 2010 року. Тоді на вимогу власників дорогих дач під Києвом, які могло затопити, посадовці спустили воду з Київського моря.

Оскільки воно було під кригою, лід накрив і роздушив більше ніж половину риби.

Частково запас поповнили торік, випустивши понад два мільйони голів.

За оцінками науковців, від страшного рибомору чотири роки тому Київське водосховище ще не скоро оговтається – тоді загинуло до тисячі тонн риби.